Clicky

 
Transport Online - Rapper Lil Kleine in Amsterdam aangehouden voor mishandeling

Rapper Lil Kleine in Amsterdam aangehouden voor mishandeling

Rapper Lil Kleine in Amsterdam aangehouden voor mishandeling
13-02-2022 22:36 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie heeft zondagavond in Amsterdam een 27-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling. Ingewijden bevestigen dat het gaat om rapper Lil Kleine, ofwel Jorik Scholten. De politie start maandagochtend een onderzoek naar wat er precies gebeurd is. De verdachte blijft in ieder geval tot die tijd op het bureau.

De politie had zondag een melding gekregen van een mishandeling aan de Prinsengracht. De verdachte was vervolgens in de auto gestapt en weggereden. Toen de auto van de verdachte gezien werd op de Stadhouderskade in Amsterdam, is de 27-jarige Amsterdammer aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Via het Instagramaccount Life of Yvonne, een zogenaamd juicekanaal, werden eerder zondagavond beveiligingsbeelden gedeeld waarop te zien zou zijn hoe Scholten een vrouw uit een auto trekt. Vervolgens lijkt het alsof hij haar hoofd tussen het portier en de auto klemt. Mogelijk gaat het om Jaimie Vaes, de vriendin van de rapper.

Zinloos uitgaansgeweld

Het management van Lil' Kleine laat zondag aan Shownieuws weten de beelden te hebben gezien. "Het management van Jaimie en Jorik heeft nauw contact met beiden en zal later met een nadere verklaring komen. Tot nader order zal er geen commentaar worden gegeven. Voor nu vragen wij het gezin met rust te laten."

Lil Kleine werd vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur vanwege mishandeling. In het centrum van Amsterdam maakte de rapper zich in december 2019 schuldig aan "zinloos uitgaansgeweld", zoals de rechtbank het omschreef. Lil Kleine zegt dat hij onschuldig is en ging in hoger beroep. Hij verklaarde bij de politie dat hij het slachtoffer aansprak omdat die tegen Vaes was aangelopen. De man zou daarop volgens de rapper "denigrerend en arrogant" hebben gereageerd. Lil Kleine zei hem niet te hebben aangeraakt en "niets strafbaars" te hebben gedaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions