Clicky

 
Transport Online - Oekraïne belooft luchtruim open te houden, ondanks crisis

Oekraïne belooft luchtruim open te houden, ondanks crisis

Oekraïne belooft luchtruim open te houden, ondanks crisis
13-02-2022 20:05 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

KIEV - Oekraïne belooft zijn luchtruim open te houden voor internationaal verkeer, ondanks hoogopgelopen spanningen met buurland Rusland. Volgens het Westen dreigt er binnenkort zelfs een invasie. Maar de Oekraïense regering ziet dat anders.

Eerder sprak het ministerie van Verkeer van het Oost-Europese land al berichten tegen dat de autoriteiten op het punt staan het luchtruim te sluiten. Er zijn geen plannen om het vliegverkeer op te schorten, aldus het departement. Wel waarschuwde Oekraïne luchtvaartmaatschappijen om van maandag tot zaterdag bepaalde zones boven de Zwarte Zee te mijden door een oefening van de Russische marine.

KLM stopte als eerste grote luchtvaartmaatschappij met vluchten op Oekraïne nadat Den Haag een rood reisadvies had gegeven. De Nederlandse vliegmaatschappij vliegt ook niet over het land. Het Duitse Lufthansa is een van de maatschappijen die bekijkt of het nodig is het verkeer naar Oekraïne te onderbreken.

Vliegveiligheid

Om de voortzetting van vluchten van en naar Oekraïne te garanderen heeft het land ongeveer 522 miljoen euro vrijgemaakt. Premier Denys Shmyhal zei zondag dat de fondsen "zijn toegewezen om de vliegveiligheid in Oekraïne te waarborgen voor verzekerings- en leasemaatschappijen". Zo hoop het land "de situatie op de markt voor luchtvervoer van passagiers te stabiliseren en de terugkeer naar Oekraïne te garanderen van burgers die momenteel in het buitenland verblijven", aldus de premier.

Boven Oekraïne werd in juli 2014 een passagierstoestel op weg van Amsterdam naar Maleisië neergeschoten, waarbij alle inzittenden van vlucht MH17 om het leven kwamen, onder wie 193 Nederlanders. Het vliegtuig werd neergehaald met een Russische luchtdoelraket die werd afgeschoten uit een gebied van pro-Russische rebellen, bleek uit onderzoek.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden