Clicky

 
Transport Online - Gemeente Den Haag: groep truckers wil niet weg bij ADO-stadion

Gemeente Den Haag: groep truckers wil niet weg bij ADO-stadion

Gemeente Den Haag: groep truckers wil niet weg bij ADO-stadion
13-02-2022 14:49 | Overig | auteur ANP

DEN HAAG - Een groep truckers die sinds zaterdag bij het ADO-stadion in Den Haag staat geparkeerd, wil het terrein niet verlaten. Volgens de gemeente hebben ze zichzelf ingesloten. De politie is aanwezig en de situatie is momenteel "beheersbaar", aldus een woordvoerder van de gemeente.

De truckers zijn na de demonstratie van Freedom Convoy Nederland zaterdag naar het stadion uitgeweken en hebben daar de nacht doorgebracht. Aanvankelijk wilden ze zich aansluiten bij een protest zondagmiddag op het Malieveld. Van de gemeente mochten ze hun voertuigen aan de Boorlaan parkeren, naast het Malieveld, waarop ze zich te voet konden aansluiten bij de demonstratie van Nederland in Verzet, eveneens tegen de coronaregels.

De truckers mochten niet op eigen gelegenheid met hun vrachtwagen de stad in, omdat de gemeente het risico op nieuwe blokkades te groot vond. Hiervoor is een noodbevel van kracht. Ze mogen wel gewoon weg van het terrein, benadrukt een woordvoerder. "In de loop van de ochtend bleek echter dat de groep truckers niet tot eenduidige afspraken kan komen en het ADO-terrein niet wil verlaten en zichzelf heeft ingesloten."

Op sociale media wordt opgeroepen naar het ADO-stadion te komen om de betogers daar te steunen. "In de val gelokt door Van Zanen. Op naar #ADO", staat in een bericht op Twitter van Freedom Convoy Nederland. "Deelnemers mogen nu van het terrein maar alleen onder politiebegeleiding en verbod om naar Malieveld te mogen. Hier wordt het demonstratierecht ontnomen. Dus de deelnemers blijven."

De gemeente had al eerder afspraken gemaakt met bestuurders van voertuigen die bij de aangekondigde demonstratie van zondag zijn betrokken. Zij mochten wel de stad in.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden