Clicky

 
Transport Online - Truckerskonvooi Den Haag mag zich aansluiten bij demonstratie Malieveld

Truckerskonvooi Den Haag mag zich aansluiten bij demonstratie Malieveld

Truckerskonvooi Den Haag mag zich aansluiten bij demonstratie Malieveld
13-02-2022 10:51 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DEN HAAG - De vrachtwagenchauffeurs die in de nacht van zaterdag op zondag bij het ADO-stadion net buiten Den Haag geparkeerd stonden, mogen zich aansluiten bij de demonstratie later zondag op het Malieveld. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen van Den Haag besloten, meldt een woordvoerder van de gemeente.

Om hoeveel vrachtwagenchauffeurs het precies gaat, weet de woordvoerder niet. Maar hij spreekt van een "beperkte groep". De groep vrachtwagenchauffeurs mag hun voertuigen aan de Boorlaan parkeren, naast het Malieveld, aldus de woordvoerder. De vrachtwagenchauffeurs kunnen zich lopend aansluiten bij de demonstratie.

De voertuigen bij het ADO-stadion trokken zaterdag na de demonstratie van Freedom Convoy Nederland naar het stadion. Door de demonstratie kwam zaterdag het verkeer in een deel van het centrum van Den Haag plat te liggen. De betogers willen naar eigen zeggen af van het "afbraakbeleid van Rutte" en van "alle maatregelen die de afgelopen twee jaar zijn ingevoerd", zoals de mondkapjesplicht.

Zondag vindt in Den Haag weer een demonstratie plaats tegen de coronamaatregelen, onder het motto 'wij zijn de leugens zat'. Deze is georganiseerd door Nederland in Verzet. De deelnemers lopen een protestmars die begint en eindigt op het Malieveld. De organisatie zegt te rekenen op 25.000 deelnemers. De demonstratie begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden