Clicky


Demonstranten truckerskonvooi: we worden vastgehouden op parkeerterrein door politie

Demonstranten truckerskonvooi: we worden vastgehouden op parkeerterrein door politie [+foto's]

DEN HAAG - Zondagochtend 13 februari is de politie naar het parkeerterrein van ADO Den Haag gekomen om te voorkomen dat de demonstranten van het truckerskonvooi met hun voertuigen kunnen vertrekken. Volgens de demonstranten kwam de politie rond 05.00 uur aan en zette ME-busjes voor de in-/uitgang. Dit ter voorkoming dat ze met hun voertuigen wederom naar Den Haag zouden trekken. Op de Telegramkanalen van de demonstranten waren hier namelijk wel berichten over.

Volgens de demonstranten waren er gisteren afspraken gemaakt dat zij vandaag onder politiebegeleiding met hun voertuigen naar het Malieveld mochten. Het is niet bekend of deze afspraken er inderdaad waren.

De actievoerders hebben na de politie-actie vervolgens zelf de hekken dicht gedaan. Ze zeggen dat de politie ze nu gegijzeld houdt en vinden het belachelijk dat er geen toiletten zijn, terwijl er vermeend zieke vrouwen en kinderen aanwezig zijn. De politie zegt dat ze gewoon het terrein mogen verlaten om naar de demonstratie te gaan, maar ze moeten wel zonder de voertuigen.

De politie houdt er momenteel rekening mee dat de sfeer kan omslaan en de actievoerders zullen prpoberen uit te breken met hun voertuigen.