Clicky

 Convoy-demonstratie vreedzaam verlopen, wat relletjes op het eind

Convoy-demonstratie vreedzaam verlopen, wat relletjes op het eind
12-02-2022 19:11 | Overig | auteur ANP

DEN HAAG - [update 19:11 uur] De truckersdemonstratie van Freedom Convoy Nederland is zaterdag zonder gedoe verlopen. Tegen 16.00 uur vertrokken de vrachtwagens, tractoren en andere voertuigen die verschillende wegen in het centrum van Den Haag blokkeerden, onder meer bij het Buitenhof. Ze bliezen de aftocht nadat burgemeester Jan van Zanen de onaangekondigde demonstratie had ontbonden.

Daarna was het korte tijd onrustig in de buurt van het Torentje, bij het kruispunt Lange Vijverberg/Tournooiveld en Korte Vijverberg, waar de vrachtwagens al waren vertrokken maar nog wel een groep sympathisanten stond. De politie te paard joeg een groepje mensen van de actie uiteen en deelde klappen uit. Er zijn zeker twee mensen gearresteerd.

Hoe de actie van Freedom Convoy Nederland verder loopt, is niet duidelijk. Op Telegram zinspeelt de groep erop dat er zondag mogelijk opnieuw wordt gedemonstreerd, maar waar en hoe laat wordt niet vermeld. "Voor vandaag zit het er voorlopig op, morgen weer een nieuwe dag." Een deel van de truckers zou naar het ADO Stadion net buiten Den Haag zijn gereden.

De Convoy-betogers hielden de blokkadeactie omdat ze naar eigen zeggen af willen van het "afbraakbeleid van Rutte" en van "alle maatregelen die de afgelopen twee jaar zijn ingevoerd", doelend op onder meer op mondkapjes, coronavaccinaties en het coronatoegangsbewijs. "Dit nooit meer. Daarom eist Convoy NL dat het referendum met onmiddellijke ingang terugkeert."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions