Clicky

 
Transport Online - Opnieuw groei voor vrachtvervoer op Brussels Airport

Opnieuw groei voor vrachtvervoer op Brussels Airport

Opnieuw groei voor vrachtvervoer op Brussels Airport
11-02-2022 15:31 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - In januari groeide het vrachtvervoer op Brussels Airport met 4 procent ten opzichte van januari 2021, en zelfs met 10 procent ten opzichte van januari 2019, voor de crisis. De maand januari was bijzonder druk vanwege de grote vraag naar luchtvracht. Dit fenomeen is deels het gevolg van de ontregeling van de wereldwijde toeleveringsketens van goederen.  

Ten opzichte van januari 2021 heeft de groei van vrachtvervoer zich vooral voortgezet in het volvrachtsegment (+24 procent), maar ook in het vrachtvervoer aan boord van passagiersvluchten (+51 procent), als gevolg van toen geldende strenge reisbeperkingen en de daaraan gekoppelde daling van het aantal passagiersvluchten. De expresdiensten kenden echter een daling met 25 procent, na de sterke en constante groei van de laatste maanden. Dat geldt ook voor de getruckte luchtvracht die een terugval in volume van 8 procent laat zien in vergelijking met januari 2021. 

Wat betreft volumes blijft Azië de belangrijkste regio, gevolgd door Amerika. 

Het vervoer van vaccins van en naar Brussels Airport ging onverminderd door. Sinds het begin van de vaccintransporten in november 2020 werden in totaal 900 miljoen vaccins vervoerd. Dit bevestigt meer dan ooit de rol die Brussels Airport speelt als belangrijkste farmaceutische hub in Europa. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions