Clicky


Airbus presenteert zijn nieuwste producten en ambitie op het gebied van duurzame luchtvaart tijdens Singapore Airshow 2022

Airbus presenteert zijn nieuwste producten en ambitie op het gebied van duurzame luchtvaart tijdens Singapore Airshow 2022
11-02-2022 11:43 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SINGAPORE - Airbus zal een van de grootste exposanten zijn op de komende Singapore Airshow, waar het zijn nieuwste producten, diensten en zijn toewijding aan duurzame lucht- en ruimtevaart zal demonstreren. De show wordt om de twee jaar gehouden en dit jaar van 15 tot 18 februari in het Changi Exhibition Centre.

Centraal tijdens de vliegshow staat de langeafstands A350-1000. Het is het enige 'clean sheet'-ontwerpvliegtuig in de categorie grote widebody, met geavanceerde technologieën en aerodynamica en ongeëvenaarde normen en comfort.

Op de statische display zal Airbus vier vliegtuigen op de show hebben in klantconfiguraties. Van de productlijn voor commerciële vliegtuigen kunnen bezoekers een Singapore Airlines A350-900, een Cebu Pacific A330neo en een Korean Air A220 van dichtbij bekijken. Uit het militaire segment zal ook een Duitse luchtmacht A400M deel uitmaken van het display.

Bovendien kunnen bezoekers op de statische vertoning van de Republiek Singapore (RSAF) een A330 MRTT (Multi Role Tanker Transport) zien en, voor het eerst op een vliegshow, de nieuwe H225M multirole helikopter.

In de grote hal kunnen bezoekers van de Airbus-expositie [Stand #AL24] informatie krijgen over het volledige product- en dienstenaanbod van het bedrijf. Te zien zijn grootschalige modellen van de helikopters A350-1000, A400M en C295, H145 en H175, evenals de Pleiades Neo-aardobservatiesatelliet.

De stand zal ook een speciale ruimte hebben om de ambitie van Airbus om te pionieren op het gebied van duurzame lucht- en ruimtevaart onder de aandacht te brengen. Er zullen modellen te zien zijn van het ZEROe waterstofaangedreven conceptvliegtuig dat de ambitie van het bedrijf vertegenwoordigt om tegen 2035 het eerste emissievrije passagiersvliegtuig in gebruik te nemen.