Clicky

 
Transport Online - Op Schiphol komt bijna 4000 ton bloemen aan voor Valentijnsdag

Op Schiphol komt bijna 4000 ton bloemen aan voor Valentijnsdag

Op Schiphol komt bijna 4000 ton bloemen aan voor Valentijnsdag
11-02-2022 10:33 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - Op Schiphol komt in deze periode bijna 4000 ton bloemen aan, waaronder de populaire rozen. Dat is een stijging in vergelijking met dezelfde periode van de afgelopen vier jaar. De stijging is te verklaren door de vraag naar bloemen in deze periode, in combinatie met de beschikbare ruimte voor luchtvrachtmaatschappijen om te starten en landen op Schiphol. 

De meeste bloemen zijn afkomstig uit Kenya, Colombia, Ecuador en Ethiopia. Bloemen kunnen daar onder gunstig klimaat goed groeien. Om de bloemen vers te houden tijdens de vlucht, is het belangrijk dat ze getransporteerd worden met een temperatuur tussen de 2 en 7 graden Celsius. Daarnaast worden de bloemen vervoerd in een verbeterde verpakking waardoor er per vlucht meer bloemen aan boord mee kunnen. Deze nieuwe verpakking is ontworpen door de Holland Flower Alliance -een samenwerking tussen Royal FloraHolland, KLM Cargo en Schiphol.

“Vaak zijn er verschillende formaten dozen waar de bloemen in vervoerd worden. Wanneer de dozen allemaal hetzelfde formaat hebben, is dat makkelijker en beter te stapelen. Daardoor passen er per vlucht meer bloemen aan boord. Dus meer rozen om weg te geven of, liever nog, te krijgen op Valentijnsdag. Met meer dan 300 verschillende soorten rozen, is het nog altijd de populairste bloemensoort ter wereld. Niet alleen tijdens Valentijnsdag, maar ook tijdens Internationale Vrouwendag, Moederdag & Chinese Singles Day", zegt Roos Bakker, Cargo Partnerships Director bij Amsterdam Airport Schiphol.

Nadat bloemen landen op Schiphol, staan ze binnen een paar uur op de veiling in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. Sommige bloemen maken een overstap omdat ook Rusland, China, Thailand of een ander land de eindbestemming kan zijn.  

Stijging luchtvracht 

Schiphol verwerkte in 2021 1,66 miljoen ton vracht. Dat is een stijging van bijna 16 procent in vergelijking met 2020 (1,44 miljoen ton) en 5 procent  ten opzichten van 2019 (1,57 miljoen ton). Nu er op Schiphol minder reizigers zijn, vliegen er ook minder passagiersvliegtuigen. Een aantal slots -de tijdsvlakken die een luchtvaartmaatschappij krijgt om te starten of te landen- kunnen daarom voor vrachtvluchten ingezet worden. In 2021 zette Schiphol zich samen met partners uit de vrachtsector onder andere in voor het transport van medische hulpmiddelen en coronavaccins. De high-tech goederenstroom is op Schiphol het grootst, gevolgd door bloemen.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden