Clicky

 
Transport Online - Luchtverkeersleiding onder druk door toename aantal ziekmeldingen

Luchtverkeersleiding onder druk door toename aantal ziekmeldingen

Luchtverkeersleiding onder druk door toename aantal ziekmeldingen
10-02-2022 13:20 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Steeds meer luchtverkeersleiders melden zich ziek vanwege de quarantaineregels rond het coronavirus. Daardoor staat de dienstverlening onder grote druk en kunnen niet alle diensten worden gevuld, meldt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

Het toenemende ziekteverzuim heeft alleen op het vliegveld van Maastricht gevolgen gehad voor het vliegverkeer. Daar zijn vluchtschema's gewijzigd vanwege een tekort aan luchtverkeersleiders. Een woordvoerder van LVNL denkt echter dat verzuim ook op andere vliegvelden de vluchtschema's kan gaan beïnvloeden. Dat zou kunnen betekenen dat vluchten worden geannuleerd of verplaatst.

"Het ziekteverzuim zorgt voor krappe roosters, voorlopig kan alle dienstverlening nog doorgaan, maar het is een erg onvoorspelbare situatie. Niet alle posities kunnen worden bemand", aldus de woordvoerder. "We moeten als het nodig is met landings- en startbanen schuiven, zodat het overzichtelijker wordt voor de luchtverkeersleiders. Mogelijk moeten er dan ook vluchten worden gewijzigd."

Volgens de woordvoerder heeft het uitvallen van nog meer luchtverkeersleiders direct impact op de luchtvaart in Nederland. "Daarom wordt het continu gemonitord."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats