Clicky

 
Transport Online - Parijse politie verbiedt chauffeursprotest [+foto's]

Parijse politie verbiedt chauffeursprotest

Parijse politie verbiedt chauffeursprotest [+foto's]
10-02-2022 10:21 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - Het hoofd van de politie in Parijs heeft demonstraties met vrachtwagens en andere voertuigen in de stad verboden van 11 tot 14 februari. In Frankrijk zijn chauffeurs onderweg naar Parijs om er zaterdag en zondag tegen de coronamaatregelen te demonstreren naar het voorbeeld van de Canadese chauffeurs die eind januari naar de hoofdstad Ottawa trokken met hun 'vrijheidskonvooien'. Woensdag vertrokken er vrachtwagens uit het zuiden, donderdag gaan er vooral in het westen betogers op pad naar Parijs en vrijdag betogers uit het noorden en oosten van het land.

Volgens de politie in Parijs is er helemaal geen betoging aangemeld en dreigen de aangekondigde acties de openbare orde te verstoren. De betogende chauffeurs zouden het verkeer in het weekend blokkeren en maandag naar Brussel willen rijden om het protest daar voort te zetten. De chauffeurs worden gewaarschuwd dat het blokkeren van een openbare weg kan worden bestraft met boetes tot 4500 euro en een gevangenisstraf van twee jaar.

De autoriteiten vrezen dat de in sociale media ontstane protestbeweging van de vrijheidskonvooien nieuw leven blaast in de beweging van de 'gele hesjes'. Dat was eind 2018 een spontane volksopstand gericht tegen de hogere brandstofprijzen en de hoge kosten van het levensonderhoud in het algemeen. De beweging was zo massaal dat de regering van president Emmanuel Macron zich gedwongen zag een reeks maatregelen, zoals prijsverhogingen van diesel en benzine als onderdeel van het klimaatbeleid, weer in te trekken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats