Clicky

 Vakbonden dreigen met acties bij rederij Hapag-Lloyd

Vakbonden dreigen met acties bij rederij Hapag-Lloyd
09-02-2022 16:07 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

ROTTERDAM - FNV Havens en CNV Vakmensen dreigen met acties bij de Duitse rederij Hapag-Lloyd. De vakbonden kunnen het niet eens worden met het bedrijf over een loonsverhoging. De bonden eisen naast automatische prijscompensatie voor de inflatie onder meer een structurele loonsverhoging van 4 procent. Eerder op woensdag verliep een ultimatum dat de vakbonden hadden gesteld.

De winsten van rederijen zoals Hapag-Lloyd zijn het afgelopen jaar fors gestegen. Door het sterke economische herstel van de coronacrisis en de grote vraag naar consumentengoederen is de behoefte aan zeecontainers sterk toegenomen, terwijl het aanbod beperkt is. De tarieven voor het verschepen van goederen zijn daardoor geëxplodeerd. Rederijen als Hapag-Lloyd profiteren daarvan.

"De winsten van de Duitse rederij rijzen de pan uit", stelt FNV Havens in een toelichting. De bonden vinden het daarom niet eerlijk dat zij geen loonsverhoging kunnen krijgen bovenop de prijscompensatie. CNV Vakmensen laat weten dat er bij acties niet direct moet worden gedacht aan stakingen. "Het zal de komende dagen beginnen met ludieke acties, maar dat kan zomaar veranderen", zegt een woordvoerder. In Nederland heeft Hapag-Lloyd zo'n 300 medewerkers, met name in Rotterdam.

Hapag-Lloyd liet eerdere deze week nog weten dat het tegen het einde van het jaar veel minder vertragingen in het zeetransport van vrachtcontainers verwacht. Het beslissende punt zal komen wanneer werknemers die momenteel niet aan het werk zijn vanwege het coronavirus, terugkeren naar de terminals, zei topman Rolf Habben Jansen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions