Clicky

 
Transport Online - Wilders ontvangt briefje bij post: 'Meer Marokkanen'

Wilders ontvangt briefje bij post: 'Meer Marokkanen'

Wilders ontvangt briefje bij post: 'Meer Marokkanen'
09-02-2022 15:59 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Geert Wilders heeft post ontvangen met daarin een briefje van PostNL met de handgeschreven tekst "Meer Marokkanen! Meer moslims!". PostNL noemt het op Twitter "niet oké" en zegt het "direct door te zetten aan de verantwoordelijke bezorger en leidinggevende". Een woordvoerder laat weten dat PostNL een onderzoek start.

"Hallo @PostNL iemand zit in en aan mijn post", twittert Wilders woensdag. De tekst op het briefje waar ook het bezorgadres op staat, dat overigens niet zichtbaar is op de foto van Wilders, zat bij een blad van carnavalsvereniging Jocus uit Venlo. Het blad was omhuld met plastic folie, daar binnenin zat het briefje.

De woordvoerder van PostNL zegt dat het onduidelijk is hoe de tekst op de post terecht is gekomen. Met het onderzoek hoopt het postbedrijf daar meer inzicht in te krijgen.

Een woordvoerder van de carnavalsvereniging zegt dat Wilders donateur is van de vereniging en om die reden het blad krijgt toegestuurd. Jocus heeft zo’n vierhonderd donateurs en verzendt het blad niet handmatig. Het blad wordt gedrukt bij Drukkerij Knoops en vervolgens gaat het naar Business Post, een organisatie van samenwerkende postbedrijven.

De woordvoerder van Jocus noemt het een "kwalijke zaak" dat iemand er op schrijft, maar zei dat het lastig te achterhalen is waar dat gebeurd is en wie dat gedaan heeft. "Bij ons in ieder geval niet", zei hij. Drukkerij Knoops drukt en sealt het blad. De directeur zegt niet te denken dat een van zijn medewerkers op het briefje heeft geschreven. "Alles gaat automatisch." Wel zegt hij het "erg te vinden" dat het is gebeurd. "Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde."

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,460
Diesel2,298

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden