Clicky


Van den Elzen Transport kiest voor compleet uitgeruste Scania R-Serie

Van den Elzen Transport kiest voor compleet uitgeruste Scania R-Serie
09-02-2022 12:01 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

NISTELRODE - Van den Elzen Transport heeft het wagenpark uitgebreid met een nieuwe Scania R450 Next Generation. De 6x2 trekker wordt door het transportbedrijf uit Nistelrode ingezet voor het vervoeren van bouw- en constructiematerialen. De keuze viel op Scania na een proefperiode met twee merken, waarbij de R-serie volgens Martijn van der Linde als beste uit de bus kwam. “Het verschil in brandstofverbruik, afwerking en comfort was duidelijk te zien”, aldus de eigenaar.

De keuze voor een 3-asser was voor Van den Elzen Transport een voor de hand liggende. “Ons wagenpark bestaat enkel uit 6x2 trucks, want we vervoeren vooral zware materialen,” zegt Van der Linde. “En de luchtgeveerde vooras, waarmee we de voorkant van het chassis omhoog kunnen brengen, komt goed van pas op de bouwplaatsen waar we veel komen.”

Doorslaggevend

Dat de veelzijdige vloot wordt uitgebreid met een Scania is volgens Van der Linde niet alleen zijn keuze geweest. “De chauffeurs waren tijdens de demoperiode zeer onder de indruk van het comfort en de uitrusting van de R cabine. Ze waren met name enthousiast over de afwerking en het digitale dashboard.” De ondernemer, die zelf ook nog dagelijks achter het stuur zit, laat de mening van zijn chauffeurs zwaar wegen bij de aanschaf van een nieuwe truck. “Onze werknemers zijn ons kostbaarste bezit, dus wanneer het past binnen het budget, is de mening van de chauffeur doorslaggevend.”

In eerste instantie was Van der Linde voornemens een jong gebruikte vrachtwagen aan te schaffen, maar na een gunstige offerte koos hij toch voor een nieuwe. “Dan heb ik over tien jaar nog steeds een auto die bij de tijd is,” zegt hij. Een andere reden om voor een nieuwe te gaan, was dat zijn trucks vaak in stedelijke gebieden te vinden zijn voor het afleveren van bestratingsmaterialen en bouwmaterialen. “Hoe nieuwer de auto, hoe langer we de milieuzones in kunnen.”

Compleet

Voor het comfort van de chauffeur, die zeer in zijn nopjes is met zijn nieuwe auto, werd er voor lederen bekleding gekozen. “Verder was hij zeer compleet uitgerust”, zegt Van der Linde. “We hebben alleen extra werk- en zwaailampen en luchthoorns laten plaatsen.” Het spuitwerk werd verzorgd door Cranen Fleetservice in Heeswijk Dinther. “Het is een prachtige, nette truck geworden, waar we de komende tien tot twaalf jaar mee vooruit kunnen.”

Onderhoud

Om de trucks te onderhouden beschikt Van den Elzen Transport over een eigen werkplaats. Toch heeft Van der Linde voor de nieuwkomer een onderhoudscontract afgesloten. “Dat leek me verstandig, want zelf beschikken we niet over diagnoseapparatuur om trucks uit te lezen. Waarschijnlijk zouden we zeven van de tien keer dan toch naar de dealer rijden.” Over de relatie met Scania Veghel is Van der Linde zeer te spreken. “Dat moet ook wel, anders koop je er geen auto.”

Prinselijk

Van den Elzen Transport vervoert al bijna dertig jaar stenen en constructiewerk voor een gevarieerde klantenkring. Het Brabantse bedrijf, waarvan het wagenpark uit zeven trekkers en vijftien opleggers bestaat, is naast veelzijdig transportbedrijf ook erg druk met meerdere vormen van hef- en hijswerkzaamheden met autolaadkranen. Mooie bijkomstigheid is dat bij Martijn van der Linde niet alleen transportbloed, maar ook carnavalsbloed door zijn aderen stroomt. Kleine moeite voor onze Scania Account manager Niek Leenders om, als regerend Prins Niek d’n Urste over het Nisseroi’s Weversrijk, op wens van Van der Linde de nieuwe R-serie op prinselijke wijze af te leveren.