Clicky

 
Transport Online - Dronken vrachtwagenchauffeur richt ravage aan in Duitse Fürth [+foto's&video]

Dronken vrachtwagenchauffeur richt ravage aan in Duitse Fürth

Dronken vrachtwagenchauffeur richt ravage aan in Duitse Fürth [+foto's&video]
09-02-2022 11:40 | Buitenland | auteur Redactie

FÜRTH - Dinsdagavond 8 februari rond 19:00 uur heeft een dronken vrachtwagenchauffeur een ravage aangericht in het Duitse Fürth. De 50-jarige vrachtwagenchauffeur ramde in totaal 31 voertuigen. Drie personen raakten lichtgewond, meldt de Duitse politie.

De Turkse vrachtwagenchauffeur reed rond 19:00 uur over de Fürther Hardstrasse. Hij negeerde vervolgens een rood stoplicht op de kruising met de Berlinerstrasse en botste tegen een auto. De bestuurder van die auto raakte lichtgewond.

Zonder ook maar enige aandacht voor het veroorzaakte ongeval te hebben, vervolgde de vrachtwagenchauffeur zijn rit in dezelfde richting. Kort voor de Cadolzburger Strasse ramde de vrachtwagen uiteindelijk verschillende geparkeerde voertuigen en duwde ze vooruit. Als gevolg hiervan werden enkele auto's tegen de muren van huizen geduwd.

Als gevolg van de aanrijding vatten naast de vrachtwagen ook meerdere voertuigen en de gevel van een woning aan de Hardstrasse vlam. Reddingswerkers van brandweer van Fürth hebben de uitgebroken branden geblust en het getroffen huis onmiddellijk ontruimd. 

Volgens de huidige stand van zaken zijn in de omgeving van de Hardstrasse 31 voertuigen beschadigd na een eerste inspectie door de hulpdiensten. De veroorzaakte materiële schade kan op dit moment niet precies worden geschat, maar is waarschijnlijk immens.

De politie kon de chauffeur van de vrachtwagen ter plaatse aanhouden. Hij was duidelijk erg dronken en had een alcoholpercentage van rond de 2 promille in zijn adem. Bij de vrachtwagenchauffeur werd een bloedonderzoek bevolen. Hij wordt in de loop van vanochtend voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

Naast de autobestuurder raakten ook de vrachtwagenchauffeur en een voorbijganger lichtgewond.

De verkeerspolitie in Fürth voert verder onderzoek naar wat er is gebeurd.

Voor meer foto's klikt u hier!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden