Clicky

 Bedrijven in VS en Canada roepen vrachtwagenchauffeurs op blokkade op te heffen

Bedrijven in VS en Canada roepen vrachtwagenchauffeurs op blokkade op te heffen
09-02-2022 10:12 | Buitenland | auteur ANP/AFP

OTTAWA - Amerikaanse en Canadese ondernemersorganisaties hebben dinsdag vrachtwagenchauffeurs die protesteren tegen coronabeperkingen opgeroepen een einde te maken aan hun blokkade van een belangrijke handelsroute tussen beide landen.

De Ambassador Bridge, die de Canadese provincie Ontario verbindt met de Amerikaanse staat Michigan, is sinds maandag door de protesterende truckers gedeeltelijk geblokkeerd voor autoverkeer. "Ondernemersorganisaties aan beide zijden van de grens roepen op tot een snelle en onmiddellijke opheffing van de blokkade van de Windsor-Detroit Ambassador Bridge en een tijdige heropening van de brug", aldus de bedrijvenclubs in een verklaring.

De brug is de drukste handelsroute in Noord-Amerika met dagelijks 40.000 forensen, toeristen en vrachtwagenbestuurders die 323 miljoen dollar (ongeveer 283 miljoen euro) aan goederen vervoeren. Montana, een andere drukke handelsverbinding, ligt er ook al dagenlang uit door demonstranten.

Eerder waarschuwde de Canadese minister van Transport Omar Alghabra dat de grensblokkade, als deze blijft bestaan, "ernstige gevolgen zal hebben voor onze economie, voor onze toeleveringsketen". Volgens hem worden vooral autofabrikanten en voedseldistributeurs getroffen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats