Clicky

 
Transport Online - Kabinet wil dat corona straks weer bij ondernemersrisico hoort

Kabinet wil dat corona straks weer bij ondernemersrisico hoort

Kabinet wil dat corona straks weer bij ondernemersrisico hoort
08-02-2022 19:35 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet hoopt op een terugkeer naar de economie zoals we die voor de pandemie kenden, "waarbij corona goeddeels onderdeel wordt van het gewone ondernemersrisico". Dat schrijven betrokken bewindslieden aan de Tweede Kamer. Iedereen moet met corona leren leven, en dat betekent ook dat de "huidige generieke steun" niet houdbaar is op de lange termijn.

Het was al eerder bekend dat het kabinet wil dat de steunregelingen anders worden ingericht. Momenteel kunnen bedrijven loonsteun en een tegemoetkoming van de vaste lasten krijgen als ze door de coronamaatregelen een stuk minder omzet draaien dan normaal. De steunpakketten werken "verstorend", geeft het kabinet toe. Zo zorgt de loonsteun ervoor dat werknemers in dienst blijven in sectoren die met grote problemen kampen, terwijl in andere sectoren een grote behoefte is aan arbeidskrachten.

Bovendien "komt het belastinggeld niet altijd op de juiste plekken terecht", geeft het kabinet toe. Uiterlijk eind maart komt het daarom met een brief waarin het aangeeft "of en hoe" de coronasteun op lange termijn moet worden vormgegeven. Hierover overleggen de betrokken ministeries van Economische Zaken, Sociale Zaken en Financiën nog. In december zei het vorige kabinet nog daarbij een balans te zoeken tussen overheidssteun enerzijds en ondernemersrisico anderzijds.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions