Clicky

 
Transport Online - Autobusbedrijf Doornbos voegt drie zeer luxe Tourismo’s toe aan vloot

Autobusbedrijf Doornbos voegt drie zeer luxe Tourismo’s toe aan vloot

Autobusbedrijf Doornbos voegt drie zeer luxe Tourismo’s toe aan vloot
08-02-2022 17:43 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GRONINGEN/NIJKERK - Het jaar 2022 is voor Doornbos begonnen met een investering in de toekomst. Het Groningse busbedrijf nam maar liefst drie exemplaren van de nieuwe Mercedes-Benz Tourismo in gebruik. Het gaat om luxe uitgeruste touringcars, waarin de stoelen standaard in de ruime comfortclass stoelafstand staan. Adrie Oostenbrug, bedrijfsleider bij Doornbos: “We waren eigenlijk in de markt voor twee nieuwe bussen, maar we kregen zo’n mooi aanbod van EvoBus dat we toch voor drie exemplaren gingen.”

“In onze branche geldt meestal het credo ‘massa is kassa’. Bij ons ligt dat anders. Wij bieden onze gasten graag een luxueuze, comfortabele rijervaring. Daarom rijden we, in plaats in van witte bussen met een bedrijfsnaam in koeienletters, met discreet en sjiek ogende touringcars. Onze passagiers kunnen altijd rekenen op even ruime als comfortabele zitplaatsen die zijn voorzien van alle opties die de reis veraangenamen”, vertelt Adrie Oostenbrug, de bedrijfsleider van Doornbos. Hij vervolgt: “Het wagenpark houden we graag in topconditie. Nu wilden we twee nieuwe bussen en gingen in gesprek met meerdere leveranciers. Zo ook met EvoBus.”

Tot in detail aangepast

Een van de redenen dat Doornbos koos voor Evobus: zij konden als enige aanbieder de nieuwe touringcars direct uit voorraad leveren. Daarbij biedt het bedrijf uit Nijkerk de mogelijkheid de bussen tot in detail aan te passen aan de wensen van de klant. Bart van der Ham, Key-Accountmanager Daimler Buses | EvoBus: “Doornbos onderscheidt zich al jaren met een champagne metallic kleur. Die hebben wij aangebracht, samen met een exclusieve blanke laklaag. En daar bleef het niet bij: deze bussen zijn voorzien van fraaie aluminium Alcoa-velgen en de koersborden hebben de voor Doornbos kenmerkende koperen ‘hondjes’. Zo staat er een serie die direct in het oog valt en zich op een luxe, smaakvolle manier onderscheidt van andere touringcars.”

Maximaal comfort

De hoogwaardige uitstraling van de nieuwe Tourismo’s vertaalt zich ook in topklasse comfort in het interieur. Van der Ham: “Standaard rijden deze luxe bussen rond in een comfortclass stoelafstand. Dat houdt in dat ze op 52 zitplaatsen staan. Je hebt als passagier dus alle ruimte voor een ontspannen zithouding. De stoelen zijn daarbij voorzien van Luxline-bekleding, de meest luxe versie die er is, en hoofdsteunen voor extra comfort.”

Vanwege het onderscheidende luxeniveau rijdt Doornbos veelal voor klanten uit de zakelijke markt, zoals besturen en directies. Ook personeel van onder andere gemeenten en provincies stapt regelmatig bij in bij Doornbos.

Veilig en duurzaam

De drie nieuwe Mercedes-Benz Tourismo’s onderscheiden zich niet alleen op het gebied van comfort. Adrie Oostenbrug: “Veiligheid en duurzaamheid staan bij ons eveneens hoog in het vaandel. Deze bussen zijn voorzien van alles wat er nu mogelijk is, zoals driepuntsgordels op alle plaatsen, alcoholslot voor de chauffeur, Sideguard Assist en zelfs adaptive cruise control.”

De touringcars hebben verder de meest krachtige motorisering die voldoet aan Euro VI-milieunormen. “Omdat EvoBus zo’n mooi aanbod voor ons had, besloten we schoon schip te maken. We ruilden bij elkaar acht bussen uit onze hele organisatie in en gingen niet voor twee, maar voor drie exemplaren”, vertelt Oostenbrug.

Feestelijke aflevering

De aflevering van de nieuwe bussen vond plaats op woensdag 19 januari. Mauritz Dorenbos, eigenaar van Autobusbedrijf Doornbos, vertelt: “We hebben er meteen een corona-proof bedrijfsuitje van gemaakt. Met 23 chauffeurs reden we naar Nijkerk. Daar werden we hartelijk ontvangen door een gezelschap van Evobus. Er stond een foodtruck op het buitenterrein met bratwurst en sauerkraut. De chauffeurs die op de heenweg de pupquiz wonnen, reden vervolgens huiswaarts met onze nieuwe aanwinsten. Bij ons op kantoor stond voor iedereen een lopend buffet klaar. Vooruitgang moet je immers vieren: hier kunnen we zeker tien jaar mee vooruit!”

Foto's

 • Bentvelzen Transport
  Bentvelzen Transport
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats