Clicky


Hapag-Lloyd verwacht minder vertragingen in containertransport

Hapag-Lloyd verwacht minder vertragingen in containertransport
08-02-2022 13:47 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/DPA

HAMBURG - Hapag-Lloyd, de grootste rederij van Duitsland, verwacht tegen het einde van het jaar veel minder vertragingen in het zeetransport van vrachtcontainers. Het beslissende punt zal komen wanneer werknemers die momenteel niet aan het werk zijn vanwege het coronavirus, terugkeren naar de terminals, zei topman Rolf Habben Jansen.

De topman verklaarde voorzichtig optimistisch te zijn dat de verspreiding van de omikrovariant van het coronavirus in zowel de Verenigde Staten als Europa in het tweede kwartaal zal afnemen. Hierdoor verwacht hij vanaf het derde kwartaal "aanzienlijke stappen vooruit".

Ook denkt de scheepvaartbaas dat de momenteel extreem hoge vrachttarieven weer zullen gaan dalen, maar nog niet naar het niveau van vóór de coronapandemie. Daarvoor zijn volgens hem de brandstofprijzen en de kosten van het laden en lossen op de terminals te hoog opgelopen.

Door het sterke economische herstel van de coronacrisis en de grote vraag naar consumentengoederen is de behoefte aan zeecontainers sterk toegenomen, terwijl het aanbod beperkt is. De tarieven voor het verschepen van goederen zijn daardoor geëxplodeerd. Rederijen als Hapag-Lloyd profiteren daar flink van.

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport
  • J.Roeland
    VAN BREE
  • J.Roeland
    D.V.M. Transport
  • J.Roeland
    VAN DER MOST