Clicky

 13.336 euro aan boetes tijdens Belgische transportcontrole

13.336 euro aan boetes tijdens Belgische transportcontrole
08-02-2022 12:08 | Controles | auteur Redactie

WILLEBROEK - Op maandag 7 februari 2022 voerde de verkeersdienst van de lokale politie Mechelen-Willebroek een controleactie uit op zwaar vervoer op de rotonde van N177 in het Belgische Willebroek.

In totaal werden zestien vrachtwagens en hun chauffeurs aan een grondige controle onderworpen. In totaal werd voor 13.336 euro aan boetes uitgedeeld.

Eén chauffeur testte positief op drugs in het verkeer. Tevens was deze in het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs. De chauffeur zijn rijbewijs werd voor een periode van 15 dagen onmiddellijk ingetrokken en de drugs werden in beslag genomen. Het betrof een transport voor rekening van derden.  De man was echter niet in het bezit van een transportvergunning. De gebruikte vrachtwagen was eveneens niet aangemeld in het eRegister van wegvervoersondernemingen. 

Een andere vrachtwagenchauffeur droeg geen gordel. Bij verdere controle bleek dat er geen bestuurderskaart in de digitale tachograaf was gedaan.  Hierdoor kan er niet gecontroleerd worden of de chauffeur over voldoende rust heeft kunnen beschikken en of de rijtijden werden nageleefd. Deze chauffeur was enkel in het bezit van een vervallen bestuurderskaart én deze was defect. De chip van de vervallen bestuurderskaart was beschadigd en onmogelijk om deze nog te kunnen controleren.

Nog een vrachtwagenchauffeur droeg geen gordel en bij verdere controle bleek ook hij zonder bestuurderskaart te rijden. De chauffeur wist te vertellen dat zijn kaart was aangevraagd en besloot in afwachting van het ontvangen toch te rijden. Rij- en rusttijden zijn zo onmogelijk te controleren. Een andere chauffeur met geldig rijbewijs en bestuurderskaart is de vrachtwagen komen ophalen en heeft het transport voortgezet.

Twee transporten met vervoer voor rekening van derden, waren evenmin in het bezit van een geldige transportvergunning. Deze waren ook niet aangemeld in het eRegister van wegvervoersondernemingen.

Weer een andere chauffeur die zijn gordel niet droeg had eveneens een voertuig dat zowel op de achteras als op de maximale toegelaten massa overbeladen was. Gezien de aard van de overbelading werd de technische keuring van het voertuig ingetrokken.  Er bestaat de mogelijkheid dat er schade aan zowel ophanging als remmen is opgetreden door de overbelading. Dit kan eveneens voor beschadigingen aan de weginfrastructuur zorgen, meldt de politie.  

Eén van de gecontroleerde chauffeurs had zijn bril niet op terwijl hij op zijn rijbewijs wel brildragens afgebeeld staat.

Een vrachtwagenchauffeur reed met een vrachtwagen waarvan een band sterke tekenen van slijtage vertoonde. Bij verder controle bleek de technische keuring vervallen te zijn sinds 13/01/2022.  Een andere vrachtwagen diende ter plaatse te komen om de lading over te laden. De betrokken vrachtwagen dient eerst bij de keuring worden aangeboden alvorens deze terug transport mag uitvoeren.

Een chauffeur een vrachtwagencombinatie reed rond met een oplegger waarvan de technische keuring vervallen was. Deze diende eveneens de lading over te laden. Ook dient de oplegger bij de keuring te worden aangeboden alvorens terug transport kan uitgevoerd worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions