Clicky

 
Transport Online - Gestolen wedstrijdduiven aangetroffen bij controle op A16 bij Moerdijk

Gestolen wedstrijdduiven aangetroffen bij controle op A16 bij Moerdijk

Gestolen wedstrijdduiven aangetroffen bij controle op A16 bij Moerdijk
07-02-2022 19:18 | Misdaad | auteur Redactie

MOERDIJK - De politie heeft maandagochtend op de A16 bij Moerdijk drie verdachten aangehouden op verdenking van heling of diefstal van 26 kostbare wedstrijdduiven. Tijdens een controle zagen agenten, naast de drie inzittenden uit Nederland en Oekraïne, de duiven in een mand zitten.

De twee mannen en een vrouw hielden een onsamenhangend verhaal over de herkomst en de bestemming van de duiven. Uit de ringen om de duivenpoten bleek dat de dieren uit België afkomstig waren en niet uit Polen, zoals ze verklaarden.

Een politiemedewerker van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid achterhaalde via de ringen aan de duivenpoten de rechtmatige Belgische eigenaar. Na nachtelijk telefonisch contact en een controle in de duiventil door de eigenaar in België bleek hij 26 wedstrijdduiven te missen.

De verdachten uit Oekraïne zijn een 47-jarige man en een 57-jarige vrouw en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats en een 32-jarige man uit Rotterdam. Ze zitten vast voor verhoor. De duiven keren terug naar hun duiventil in België. De politie vermoedt dat de duiven waren bestemd voor een nieuwe eigenaar in de Oekraïne.

Gezien de omstandigheden en de manier waarop de verdachten mogelijk te werk zijn gegaan, bestaat het vermoeden dat de verdachten zich bezighouden met mobiel banditisme, aldus de politie.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden