Clicky

 
Transport Online - Vijf aangiften en twintig meldingen mogelijke zedenslachtoffers The Voice

Vijf aangiften en twintig meldingen mogelijke zedenslachtoffers The Voice

Vijf aangiften en twintig meldingen mogelijke zedenslachtoffers The Voice
07-02-2022 13:44 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Bij de politie is tot nu toe vijf keer aangifte gedaan van mogelijk strafbare zedenfeiten tegen personen die betrokken waren bij het tv-programma The Voice of Holland. Daarnaast zijn er twintig meldingen binnengekomen van mogelijk ongepast en seksueel grensoverschrijdend gedrag over deze personen.

De politie kan vanwege privacy niet aangeven over welke bij The Voice betrokken personen het gaat. De zaak over het RTL 4-programma kwam aan het rollen door een online uitzending van het programma BOOS afgelopen maand over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice. Negentien vrouwen deden tegenover maker Tim Hofman hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, vijftien over een regisseur en twee vrouwen vertelden dat ze aangifte hadden gedaan tegen coach Ali B. Een van die aangiften is wegens verkrachting, zo vertelde de aanklaagster in de aflevering.

Ook over voormalig coach Marco Borsato waren meldingen gekomen van onzedelijke betastingen. Zijn advocaat laat weten dat er geen aangifte tegen hem ligt. "De enige aangifte die tegen hem is ingediend is van december jl. Deze heeft niets te maken met het onderzoek naar de gang van zaken bij The Voice", aldus de advocaat.

"De afgelopen weken hebben zich bij de politie tientallen slachtoffers gemeld van mogelijk seksueel misbruik en of ongewenst seksueel gedrag", meldt de politie maandag. Het Openbaar Ministerie is bezig met de beoordelingen van deze meldingen en moet daarna beslissen of iemand vervolgd wordt. Een woordvoerder kan nog niet aangeven op welke termijn dat gaat gebeuren. "Ook de komende tijd kunnen slachtoffers nog met hun verhaal bij ons komen", benadrukt de politie. "We zien dat er een breed maatschappelijk debat op gang is gekomen over seksueel grensoverschrijdend gedrag."

"Dit blijkt slechts een beperkt gedeelte van het aantal negatieve ervaringen binnen het programma", aldus de advocaat die een vrouw bijstaat die aangifte deed tegen Rietbergen en een vrouw die aangifte deed tegen de regisseur. "Het is ons gebleken dat er vrouwen zijn die hun verhaal wel willen doen, maar het gewoonweg niet durven uit angst voor onder andere represailles. Mijn cliënten hopen dat deze vrouwen zich nu gesterkt voelen om de stap naar voren te maken en contact opnemen met de politie."

Toen het verhaal over The Voice naar buiten kwam, legde Rietbergen zijn werk als bandleider neer. De inmiddels ex-partner van Linda de Mol erkende dat hij relaties van "seksuele aard" met vrouwen heeft gehad die betrokken waren bij het programma. Ali B ontkent de aantijgingen, ook hij heeft inmiddels zijn werkzaamheden neergelegd. De regisseur tegen wie inmiddels ook door twee vrouwen aangifte is gedaan, ontkent de aantijgingen eveneens.

RTL 4 besloot het programma per direct van tv te halen en kondigde met de producent een onafhankelijk onderzoek aan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden