Clicky

 
Transport Online - ACM doet geen nader onderzoek naar voorwaarden huizensite Funda

ACM doet geen nader onderzoek naar voorwaarden huizensite Funda

ACM doet geen nader onderzoek naar voorwaarden huizensite Funda
07-02-2022 11:34 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stopt het onderzoek naar mogelijk onredelijke voorwaarden die huizensite Funda zou stellen. Huizenbemiddelingssite Gmak had de ACM gevraagd hier tegen op te treden. Volgens Gmak zou Funda vergaande eisen stellen aan de werkwijze en de inhoud van de diensten van makelaars en huizenbemiddelaars die geen lid zijn van de makelaarsorganisaties NVM, VBO of VastgoedPro. Zij zouden geen toegang tot Funda kunnen krijgen als ze niet aan deze eisen voldeden.

De ACM heeft tijdens een vooronderzoek geen overtuigende aanwijzingen gevonden dat de door Funda gestelde voorwaarden tot benadeling van bemiddelaars en woningbezitters leiden. Gmak heeft het handhavingsverzoek daarna ingetrokken.

De ACM en de woningmarkt

De woningmarkt is één van de agendathema’s van de ACM voor 2022. Daarom is de ACM onder andere een onderzoek gestart naar de grondmarkt. De ACM kijkt ook naar de rol van makelaars bij de huidige schaarste.

Zo vindt de ACM dat alle huizenverkopers gebruik moeten kunnen maken van plaatsing van hun woning op Funda. Ook als dit gaat via online bemiddelaars die geen lid zijn van een makelaarsorganisatie. Funda is immers voor veel huizenkopers een essentieel kanaal voor hun zoektocht naar een nieuwe woning.

Uit het vooronderzoek van de ACM blijkt niet dat Funda de toegang van online bemiddelaars nu belemmert. Omdat toegang tot Funda belangrijk is voor een goede werking van de Nederlandse huizenmarkt, zal de ACM dit onderdeel van de woningmarkt blijven volgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden