Clicky

 
Transport Online - Volvo Bus wint UITP Climate and Health Award

Volvo Bus wint UITP Climate and Health Award

Volvo Bus wint UITP Climate and Health Award
07-02-2022 11:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GÖTEBORG - Volvo Bus won de prestigieuze brancheprijs voor zijn succesvolle implementatie van elektromobiliteit in Göteborg, Zweden. De prijs erkent niet alleen de positieve milieuvoordelen die het elektrische bussysteem heeft gehad voor de stad. Het benadrukt ook de toonaangevende kennis en ervaring van Volvo Bus bij het implementeren van complete elektrische bussystemen.

De International Association of Public Transport (UITP) Awards tonen de meest ambitieuze en innovatieve openbaarvervoerprojecten van de afgelopen twee jaar in steden en regio's over de hele wereld. De prijsuitreiking voor 2021 vond plaats op 6 februari 2022 in Dubai.

"We zijn verheugd om te zien dat onze levering van elektromobiliteit in Göteborg deze belangrijke prijs wint", zegt Ulf Magnusson, SVP Europa bij Volvo Buses. “Het 's nachts elektrificeren van 35 procent van een stadsbusvloot vereist uitgebreide planning, nauwe samenwerkingen en expertise. Het project maakt deel uit van onze voortdurende inzet voor stil, schoon en duurzaam openbaar vervoer dat helpt om Zero Cities over de hele wereld te creëren.”

Mohamed Mezghani, secretaris-generaal, UITP zegt: “De UITP Awards vieren de meest ambitieuze en geavanceerde projecten van over de hele wereld. Volvo Buses en de levering in Göteborg overtroffen de verwachtingen op alle criteria die we hadden opgesteld. We waren van mening dat het project uitblonk in het verbeteren van de levenskwaliteit in stedelijke gebieden door het openbaar vervoer te promoten en het te positioneren als de ruggengraat van stedelijke en lokale mobiliteit. Het project is erin geslaagd dit innovatief te doen, met uitzicht op navolging door onze collega's in de sector. We feliciteren hen van harte en zijn erg trots om hen een UITP-award aan te bieden!”

De levering in Göteborg omvatte de levering van 145 Volvo 7900 elektrische gelede bussen en oplaadinfrastructuur in de stad. Nauwe partnerschappen met de lokale openbaarvervoersautoriteit Västtrafik en de busmaatschappijen Transdev waren essentieel om het project te laten slagen. Implementatie van het gehele elektromobiliteitssysteem en busvloot vond 's nachts plaats voor een naadloze overgang.

De milieuvoordelen zijn aanzienlijk geweest. Uit berekeningen blijkt dat de CO2-uitstoot in het stadsverkeer met tien procent is verminderd in vergelijking met de vervangen voertuigen, die al op hernieuwbare brandstoffen reden. De uitstoot van stikstofoxiden is bijna gehalveerd en deeltjes zijn met bijna twintig procent afgenomen.

De diepgaande ervaring en competentie van Volvo Bus in een reeks elektromobiliteitsoplossingen is versterkt door de recente lancering van zijn wereldwijde BZL Electric-chassis. Het biedt een solide platform dat de transitie naar duurzaam en efficiënt openbaar vervoer over de hele wereld zal versnellen.

Foto's

 • DJMiddelkoop
 • OTT Liquid Solutions
 • OTT Liquid Solutions
 • OTT Liquid Solutions


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,987
  Diesel1,758

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions