Clicky

 
Transport Online - Aantal coronabesmettingen op Spelen Beijing opgelopen naar 385

Aantal coronabesmettingen op Spelen Beijing opgelopen naar 385

Aantal coronabesmettingen op Spelen Beijing opgelopen naar 385
07-02-2022 10:30 | Sport | auteur ANP

BEIJING - Het totaal aantal positieve coronagevallen bij de Winterspelen van Beijing is verder opgelopen naar 385. Dat is geteld vanaf 23 januari, toen de eerste deelnemers in de Chinese hoofdstad arriveerden. De organisatie meldde maandag 24 nieuwe besmettingen bij deelnemers, onder wie twaalf sporters of teambegeleiders.

De nieuwe gevallen kwamen uit een ronde van 74.000 tests, die op zondag waren afgenomen. Tien van de nieuwe besmettingen zaten bij de 142 mensen die zondag aankwamen in Beijing. Bij de Nederlandse equipe, die meedoet met 42 atleten aan de Winterspelen, is tot dusverre niemand positief getest op het coronavirus.

Skiester Adriana Jelinkova meldde maandag na haar teleurstellende optreden op de reuzenslalom dat ze in de aanloop naar haar eerste optreden veel stress had gehad vanwege de coronatests. Haar laatste PCR-test voor de wedstrijd was negatief.

China werkt met een zogenoemde 'superbubbel'. Dat betekent dat iedereen die bij de Spelen aanwezig is, wordt afgezonderd van de bevolking van China. Alle mensen in de 'superbubbel' moeten zich dagelijks op het coronavirus laten testen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden