Clicky


Montea en GVT Transport & Logistics ondertekenen een overeenkomst voor drie nieuwbouwprojecten

Montea en GVT Transport & Logistics ondertekenen een overeenkomst voor drie nieuwbouwprojecten
07-02-2022 09:43 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ALKMAAR/BERKEL & RODENRIJS/ECHT - Montea heeft in Nederland drie nieuwbouwprojecten gekocht, die GVT Transport & Logistics zal huren voor een periode van tien jaar. In totaal gaat het om ongeveer 30.000 m² aan grond met zo'n 16.000 m² aan warehouse en crossdock gebouwen. De totale investering laat de portefeuille in Nederland met vier procent groeien.

Deze transactie kadert in het Track’24-groeiplan, waarmee Montea tegen 2024 meteen ook de grootste groei uit de geschiedenis van haar bestaan wil verwezenlijken. De nieuwbouwprojecten zijn gelegen in Alkmaar, Berkel & Rodenrijs en Echt met een ideale locatie voor fijnmazige distributie.

De locatie in Alkmaar is intussen opgeleverd. De locaties in Berkel & Rodenrijs en Echt zullen in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd worden. GVT Transport & Logistics heeft voor deze nieuwbouwprojecten een huurovereenkomst voor tien jaar ondertekend; gecombineerd zullen deze een jaarlijks huurinkomen van rond de € 890.000 genereren.

“We zijn blij opnieuw een huurovereenkomst met GVT Transport & Logistics te mogen ondertekenen voor deze sites op strategische locaties. Net als Montea heeft GVT een lange termijnvisie en hechten zij belang aan duurzaamheid”, Hylcke Okkinga , directie Montea Nederland.

De verkoper is in deze transactie bijgestaan door INDUSTRIAL Real Estate. De gebouwen worden gerealiseerd door Bouwbedrijf Valeres.

Jarenlang partnership

De verkoop is een blijk van vertrouwen tussen GVT Transport & Logistics en Montea. De Nederlandse specialist in transport en distributie huurt reeds meerdere panden van Montea. GVT Transport & Logistics werd eind vorig jaar overgenomen werd door ID Logistics.

Naar zestig procent groei

Met de transactie zet Montea een volgende stap richting haar doelstelling om tegen 2024 de grootste groei in de geschiedenis van het bedrijf te verwezenlijken, het zogenaamde Track’24- plan. "Dat groeiplan stelt ons in staat om tegen eind 2024 ruim € 800 miljoen te investeren, wat neerkomt op een groei van de portefeuille van meer dan zestig procent in vier jaar tijd." Jo De Wolf, CEO van Montea.