Clicky


 


Brandweer slaat groot alarm om hoogwater Zuid-Limburg

Brandweer slaat groot alarm om hoogwater Zuid-Limburg
06-02-2022 23:28 | Binnenland | auteur ANP

EPEN - De brandweer heeft zondagavond groot alarm geslagen om de hoge waterstand van de Kleine Geul in Epen, Zuid-Limburg. De rivier dreigt volgens een woordvoerster van de brandweer buiten haar oevers te treden. Het waterschap Limburg meldt dat de zware regenval op meerdere plaatsen verhoogde waterstanden oplevert. Met name de waterstanden in Geul en Gulp zijn zondagavond gestegen.

Het water zou in Epen een molen binnen lopen en tegen de kade aan staan. Meerdere straten zijn afgezet. Na de overstromingen in juli reageren de hulpdiensten sneller op de stijging van de waterstand in de kleine rivier, aldus de woordvoerster.

"Waterschap Limburg houdt de situatie goed in de gaten, voert extra inspecties uit en treft waar nodig maatregelen om wateroverlast te beperken." Het schap roept inwoners op de website waterstandlimburg.nl in de gaten te houden. Daarop staan de actuele waterstanden bij mensen in de buurt. Het waterschap kondigt aan mensen te informeren via deze website en social media zoals twitter.

Afgelopen zomer veroorzaakte de watersnood in Limburg grote schade in het Geuldal. Toen overstroomde het normaal zo rustige riviertje de Geul, met een enorme ravage in het toeristische Valkenburg tot gevolg.

Foto's

  • J.Roeland
    Brandweer West en Midden Brabant.
  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats