Clicky

 
Transport Online - Bewoners van Katwijkse flat geëvacueerd na stormschade aan dak

Bewoners van Katwijkse flat geëvacueerd na stormschade aan dak

Bewoners van Katwijkse flat geëvacueerd na stormschade aan dak
06-02-2022 20:12 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Alle bewoners van de flat in Katwijk waar zondag door de harde wind het dak vanaf waaide, moeten hun huis verlaten. Ze worden naar het gemeentehuis gebracht, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Later zondag wordt bekeken of de bewoners van de dertig woningen naar huis terug kunnen of dat ze elders moeten overnachten. Er is daarover al contact geweest met hotels in de omgeving.

In het dak van de portiekflat aan de Rijnmond zijn gaten gevallen. Volgens de zegsman van de veiligheidsregio is over een lengte van zo'n 30 meter het dak, de dakbedekking en de isolatie losgekomen. "Je kunt van bovenaf naar binnen kijken". In de loop van de dag wordt opnieuw harde wind en regen verwacht. De veiligheidsregio vreest dat de regen door de gaten in het dak naar binnenkomt en nog meer schade veroorzaakt in woningen in het gebouw.

De brandweer probeert vanaf de ladderwagen zakken zand op de losliggende delen op het dak te krijgen. Het is tot nu toe niet gelukt een aannemer te vinden die het dak tijdelijk kan repareren en losse stukken weghaalt. De aannemers durven het dak niet op vanwege de harde wind, aldus de veiligheidsregio.

Zondag werd de tweede officiële storm van dit jaar een feit. Er is gewaarschuwd voor harde windstoten. In Vlissingen werd aan het einde van de ochtend een windsnelheid van 9 Beaufort en een windstoot van 102 kilometer per uur gemeten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden