Clicky


Spelen domineren kijkcijfers, Schouten trekt 1,7 miljoen kijkers

Spelen domineren kijkcijfers, Schouten trekt 1,7 miljoen kijkers
06-02-2022 09:55 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - De Olympische Winterspelen in China zijn zaterdag goed bekeken op televisie. De verslaggeving rond het sportevenement bezette de helft van alle plekken in de top 10 van best bekeken programma's. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Het best bekeken Winterspelen-verslag was de 3 kilometer schaatsen voor de vrouwen, waar Irene Schouten goud won. Hiernaar kijken bij de NPO ruim 1,7 miljoen mensen. Ook het shorttrack was goed bekeken, met 1,4 miljoen kijkers. De Chinezen pakten goud op de gemengde aflossing bij het shorttrack, waar TeamNL na de val van Suzanne Schulting naast de medailles greep.

Het analyseprogramma Peking Live, tussen het schaatsen en shorttrack, trok aan het einde van de ochtend bijna 1,4 miljoen kijkers, goed voor een vijfde plek in de lijst. De samenvatting van de dag, Studio Peking, trok zaterdagavond 1,2 miljoen mensen (plek 9).

Het best bekeken programma van de avond had overigens niets met sport te maken. Wie is de Mol? blijft een kijkcijferkanon met 2,8 miljoen kijkers. Het aantal mensen dat op de avond zelf kijkt loopt overigens in de loop der weken wel terug: de seizoensopening trok vorige maand 3,1 miljoen kijkers.