Clicky


IOC: twee keer gesproken met NOS over incident met verslaggever, NOS spreekt dat tegen

IOC: twee keer gesproken met NOS over incident met verslaggever, NOS spreekt dat tegen
06-02-2022 09:49 | Binnenland | auteur ANP

BEIJING - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft volgens woordvoerder Mark Adams zaterdag twee keer gesproken met de NOS over het incident een dag eerder met correspondent Sjoerd den Daas. Hij werd vrijdag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing live in de uitzending van het NOS Journaal uit beeld getrokken door een Chinese beveiliger.

Adams zei zaterdagochtend op de dagelijkse persbriefing in Beijing dat het IOC contact had gehad met de NOS over het incident. Volgens de Nederlandse omroep klopte dat echter niet. "Noch de NOS-directie, noch de hoofdredacties Nieuws en Sport, noch de leiding van onze olympische ploeg in Peking, noch onze correspondent zelf heeft iemand van het IOC over het incident gesproken", aldus een woordvoerder van de NOS.

Adams, hoofd van de communicatieafdeling van het IOC, kreeg daar zondag weer vragen over. "We hebben zaterdagavond twee keer met de NOS gesproken", zei hij. "En voor vanmiddag staat nog een meeting op het programma, geloof ik. Daarmee is deze zaak wel afgehandeld denk ik." Adams noemde het wegtrekken van Den Daas "een ongelukkig incident", veroorzaakt door "een overijverige persoon".

Foto's

  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions