Clicky


 


Code geel vanwege zware windstoten

Code geel vanwege zware windstoten
06-02-2022 09:45 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten. Zondagmiddag worden aan kust en in het zuiden van het land windstoten verwacht van 80 tot 90 kilometer per uur, in het kustgebied kunnen zondagavond windstoten tot 100 kilometer per uur voorkomen. Het KNMI heeft daarom code geel uitgeroepen voor de westelijke kustprovincies. De ANWB waarschuwt weggebruikers voor windstoten.

Vanwege de harde wind zijn op meerdere plekken in het land vaccinatielocaties tegen het coronavirus dicht. In en rond Rotterdam gaat het om vaccinatielocaties bij het SS Rotterdam en metrostation Poortugaal in de gemeente Albrandswaard. In het noorden van Noord-Holland blijft de vaccinatielocatie in Middenmeer de hele zondag dicht. Mensen die dan een prikafspraak hebben, kunnen naar de vaccinatielocatie in het dorp Hem, tussen Hoorn en Enkhuizen. De priklocatie in Alkmaar blijft tot 14.00 uur dicht, en de mensen die daarvoor een afspraak hadden staan kunnen 's middags langskomen.

Het waait zondag niet alleen hard, het is ook een regenachtige dag. Gemiddeld valt er in februari tussen 55 en 75 mm neerslag, aldus Weer.nl. Gerekend van zaterdagavond tot en met zondagmiddag kan op veel plaatsen in het zuiden, midden en oosten tussen 30 en 40 mm regen vallen. Dat is meer dan normaal valt in een halve februarimaand. De kans op wateroverlast is ondanks het kletsnatte weer beperkt, omdat de regen over een groot deel van de dag wordt verspreid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats