Clicky

 
Transport Online - Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen ongeveer gelijk

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen ongeveer gelijk

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen ongeveer gelijk
05-02-2022 19:15 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal ongeveer gelijk gebleven. Er worden momenteel 1363 coronapatiënten verzorgd. Dat zijn er 3 minder dan vrijdag, zo valt op te maken uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS)

Wel steeg het aantal zieke coronapatiënten op de intensivecareafdelingen het afgelopen etmaal. Daar liggen nu 229 patiënten, 15 meer dan vrijdag toen er 214 ernstig zieke coronapatiënten op de ic lagen.

Op de verpleegafdelingen nam het aantal opgenomen coronapatiënten af met 18. Medewerkers zorgen daar nu voor 1134 patiënten met corona.

Zaterdag zijn 189 nieuwe Covid-patiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 3 meer dan gisteren. Van deze nieuwe Covid-patiënten zijn er 9 opgenomen op de ic's en 180 op de verpleegafdelingen. Het gemiddeld aantal nieuwe opnames is de afgelopen week gestegen op zowel de verpleegafdelingen als de ic's, aldus het LCPS.

Om de druk op de ziekenhuizen zoveel mogelijk te spreiden, kunnen coronapatiënten over verschillende regio's worden verdeeld. Zaterdag werden er zes patiënten verplaatst naar een andere regio.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden