Clicky


Redding Marokkaanse jongen Rayan in put weer een stap dichterbij [livestream]

Redding Marokkaanse jongen Rayan in put weer een stap dichterbij [+livestream]
04-02-2022 23:44 | Buitenland | auteur ANP/DPA

RABAT - De redding van een Marokkaans jongetje dat al ruim drie dagen vastzit in een meer dan 30 meter diepe put, is weer een stap dichterbij gekomen. Reddingswerkers graven inmiddels een horizontale tunnel van ongeveer 3 meter om de 5-jarige Rayan te bereiken. Ze doen dit vanuit een enorm gat dat bij de put is gemaakt. Het gaat allemaal uiterst behoedzaam uit vrees voor instorting.

De put zelf is met nog geen halve meter in doorsnee zo smal dat het kind op een andere manier moest worden bevrijd. Lokale media melden dat de helpers nu heel dicht bij de jongen zijn. Hij viel dinsdagmiddag per ongeluk in de droge put in de buurt van zijn huis in een dorp ongeveer 150 kilometer ten noorden van de stad Fez.

Met zwaar materieel zijn talrijke kubieke meters grond bij de schacht verwijderd. De helpers moesten de graafwerkzaamheden herhaaldelijk onderbreken omdat ze vreesden dat de grond zou bezwijken. De reddingswerkers lieten eerder een camera zakken om de gezondheid van de jongen te controleren, en hij kreeg water en zuurstof.

Mensen over de hele wereld volgen de reddingsoperatie op sociale media, die ook live op Marokkaanse zenders wordt uitgezonden.

Het ongeval doet denken aan de tragedie begin 2019 in Spanje toen een tweejarig kind stierf nadat het in een put van 25 centimeter breed en meer dan 70 meter diep was gevallen. Het lichaam van Julen Rosello werd teruggevonden na een marathon-reddingsoperatie van dertien dagen.