Clicky

 
Transport Online - Sigrid Kaag maakte Edwin Rutten warm voor plek bij verkiezingen

Sigrid Kaag maakte Edwin Rutten warm voor plek bij verkiezingen

Sigrid Kaag maakte Edwin Rutten warm voor plek bij verkiezingen
04-02-2022 11:54 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - D66-leider Sigrid Kaag heeft muzikant Edwin Rutten enthousiast gemaakt voor een plek op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Dat vertelt Rutten, beter bekend als Ome Willem, desgevraagd aan het ANP. Het nieuws kwam vrijdag naar buiten via lokale omroep Den Haag FM.

"Ik heb haar een tijdje terug ontmoet in een tv-studio bij een programma waar we allebei in zaten", vertelt Rutten. "Dat was een heel fijn, oprecht gesprek. Na dat gesprek dacht ik: verdorie, als ik iets wil veranderen in dit land, moet ik de daad bij het woord vatten en lid worden van D66."

Na een tweede ontmoeting met Kaag op een andere gelegenheid werd Rutten gebeld over het lijstduwerschap. "Er zijn een paar onderwerpen die ik heel belangrijk vind: onderwijs, gelijkheid, armoede onder kinderen. Ik vind dat D66 het geestelijke welzijn van kinderen hoog in het vaandel heeft staan. Veel volwassenen vergeten dat ze kind zijn geweest en vergeten hoe belangrijk het is dat kinderen in veiligheid en zonder zorgen kunnen opgroeien en zich kunnen ontwikkelen."

'Ome Willem' kan zich niet goed voorstellen dat er echt veel mensen op hem zullen stemmen. "Maar als ik toch genoeg voorkeursstemmen zou krijgen, is dat natuurlijk fantastisch! En dan ga ik serieus met D66 rond de tafel zitten en bespreken wat de partij van mij verlangt. Ik wil oprecht een steentje bijdragen aan een betere wereld."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden