Clicky

 
Transport Online - Poetin in Beijing voor top met Xi en opening Olympische Spelen

Poetin in Beijing voor top met Xi en opening Olympische Spelen

Poetin in Beijing voor top met Xi en opening Olympische Spelen
04-02-2022 09:55 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

BEIJING - De Russische president Vladimir Poetin is in Beijing aangekomen voor de opening van de Olympische Spelen en voor een onderhoud met zijn Chinese ambtgenootpresident Xi Jinping- De Chinees-Russische top moet volgens het Kremlin een "gezamenlijke visie" op internationale veiligheid opleveren. De twee wereldleiders gaan samen lunchen.

Het overleg komt op een moment van groeiende spanningen rond Oekraïne. Rusland heeft tienduizenden militairen naar de grens gedirigeerd, maar ontkent offensieve bedoelingen te hebben. Poetin zal zich willen verzekeren van de steun van Xi. Ook economische samenwerking, gasleveringen en financiële weerbaarheid tegen sancties staan op de agenda.

Het Russische staatshoofd woont de openingsceremonie van de Spelen bij, in tegenstelling tot westerse leiders. Onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië hebben besloten tot een diplomatieke boycot van het evenement vanwege onder meer de mensenrechtenschendingen van de Oeigoerse minderheid in China. Nederland stuurt ook geen regeringsdelegatie.

President Xi organiseert een staatsbanket voor de leiders die wel komen. Onder hen VN-topman António Guterres en de staatshoofden van landen als Polen, Servië, Kazachstan, Turkmenistan en Egypte.

Foto's

  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions