Clicky

 
Transport Online - Cao-onderhandelingen Transavia Grond gestart

Cao-onderhandelingen Transavia Grond gestart

Cao-onderhandelingen Transavia Grond gestart
04-02-2022 09:54 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Woensdag 2 februari vonden er onderhandelingen plaats om te komen tot een cao voor het grondpersoneel van Transavia met als ingangsdatum 1 april. "We zitten nog in de startfase van de onderhandelingen. Er worden over en weer voorstellen gedeeld en er worden veel vragen gesteld over de achtergrond van de voorstellen. Ook de eerstvolgende overlegdatum, 16 februari, is bedoeld om onderwerpen inhoudelijk verder te bespreken", aldus FNV Luchtvaart.

"Voor ons is het sleutelwoord aan tafel ‘totaalpakket’. Wij willen een pakket afspreken met loonsverhoging en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Dit biedt perspectief voor het grondpersoneel én zorgt ervoor dat het bedrijf aantrekkelijk blijft voor toekomstige werknemers. Het uitgangspunt voor Transavia is de verslechterde financiële positie en de arbeidsvoorwaardelijke bijdrage als gevolg van de staatssteun. Er is volgens het bedrijf ruimte voor gematigde loonsverhoging, als er ook kosten-compenserende cao-afspraken worden gemaakt."

"De tijd zal leren of we aan de overlegtafel tot een totaalpakket kunnen komen waar alle partijen achter staan. Hierbij geldt voor FNV Luchtvaart dat wij onze cao-onderhandelingen niet los zien van de onderhandelen die gelijktijdig plaatsvinden bij cabine en cockpit. Wanneer we aan de overlegtafel overeenstemming bereiken, stemmen de leden van FNV via een online ledenraapleging over het inhoudelijke totaalpakket", besluit FNV.

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,895

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden