Clicky


Reddingsactie 5-jarige Rayan in put Marokko inmiddels race tegen de klok

Reddingsactie 5-jarige Rayan in put Marokko inmiddels race tegen de klok
03-02-2022 23:37 | Buitenland | auteur ANP

RABAT - De operatie om een kleuter uit een metersdiep gat in het noorden van Marokko te redden, ontpopt zich steeds meer tot een race tegen de klok. Inmiddels zijn ruim 48 uur verstreken sinds de 5-jarige Rayan in de droge put van ruim 30 meter viel en daarbij mogelijk gewond raakte. Zijn noodlot houdt heel het Noord-Afrikaanse land in spanning. De Marokkaanse regering zei mee te leven met de ouders.

Donderdagavond werd er door de reddingswerkers nog een schepje bovenop gedaan om de jongen zo snel mogelijk te bereiken, meldt het Franse persbureau AFP. Zij zouden nog een paar meter van Rayan verwijderd zijn. Het is al wel gelukt via slangen water en zuurstof bij de jongen te krijgen.

De autoriteiten hebben onder meer zwaar materieel ingezet om de jongen te ontzetten. Ze graven een gat dat parallel loopt aan de put. Eerdere pogingen om Rayan uit het gat te halen leverden niets op. Reddingswerkers kunnen niet zomaar afdalen in de put, omdat die met maximaal 45 centimeter doorsnee te smal is, aldus de leider van de operatie.

Ook buiten Marokko wordt meegeleefd met de kleuter, ook in het rivaliserende buurland Algerije.