Clicky

 
Transport Online - Canada zet leger niet in tegen protesterende truckers

Canada zet leger niet in tegen protesterende truckers

Canada zet leger niet in tegen protesterende truckers
03-02-2022 19:39 | Buitenland | auteur ANP/RTR

OTTAWA - Canada is niet van plan het leger in te zetten tegen vrachtwagenchauffeurs die al dagenlang in de hoofdstad Ottawa verkeersoverlast veroorzaken met hun coronaprotest. Premier Justin Trudeau meldt dat na uitlatingen van de lokale politie, die zei dat militaire hulp mogelijk nodig is om de demonstratie te stoppen.

Meer dan tweehonderd vrachtwagens en andere voertuigen blokkeren het centrum van Ottawa. Eind vorige week kwamen de wagens aan voor een protest tegen de vaccinatieplicht voor chauffeurs die internationale grenzen oversteken. Later werd het meer een protest tegen het gehele coronabeleid en ook tegen Trudeau. De meeste betogers zijn inmiddels vertrokken.

Een groep demonstranten wil niet weggaan totdat de vaccinatieplicht wordt geschrapt. Vanuit de inwoners van Ottawa klinkt steeds meer kritiek op het gebrek aan actie door de politie, die het protest laat doorgaan. Politiechef Peter Sloly zei alle mogelijkheden te overwegen voor het beëindigen van de protest, waaronder het inroepen van steun van het leger.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions