Clicky

 
Transport Online - Containerschip de 'Mumbai Maersk' aan de grond gelopen voor Waddeneiland Wangerooge

Containerschip de 'Mumbai Maersk' aan de grond gelopen voor Waddeneiland Wangerooge

Containerschip de 'Mumbai Maersk' aan de grond gelopen voor Waddeneiland Wangerooge
03-02-2022 10:39 | Incidenten | auteur Redactie | Esther van der Wal

WANGEROOGE - Het containerschip de "Mumbai Maersk" is woensdagavond aan de grond gelopen voor het Waddeneiland Wangerooge. De Central Command for Maritime Emergencies (CCME) leidt de operatie en bereidt de redding voor het middaguur voor.

Tijdens de nacht heeft de CCME twee multifunctionele schepen en vijf sleepboten naar de plaats van het ongeval gestuurd, meldt de Duitse zender NDR. Daarnaast is een team van speciaal opgeleide zeelieden aan boord van het noodlijdende schip gebracht. Een eerste poging om het schip de diepere vaargeul in te slepen was volgens de CCME vroeg in de ochtend niet succesvol. Een tweede bergingspoging voor het 399 meter lange en 59 meter brede schip kan op zijn vroegst vandaag om 12.00 uur beginnen.

Hoog water is nodig voor de redding

De berging is afhankelijk van het getij, zegt een woordvoerder van de noodcommando. "We zouden het liefst nu willen beginnen, maar we moeten wachten op het hoogste waterpeil", zei hij. Een nieuwe bergingspoging vanmorgen zou geen zin hebben. Je moet eerst wachten op vloed. 13.00 uur is volgens de woordvoerder dan ook de vroegst mogelijke start voor de volgende reddingspoging.

Volgens de CCME was de "Mumbai Maersk", die onder Deense vlag vaart, op weg van Rotterdam naar Bremerhaven. Toen het schip op weg was naar de monding van de Weser, liep het woensdagavond even na 23.00 uur aan de grond. Het zou om 0.45 uur in Bremerhaven aankomen. Volgens de woordvoerder van Havariekommando raakte niemand gewond.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


Actuele wachttijd Eurotunnel


Andere Europese Landen


Overige Verkeersinformatie

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden