Clicky

 
Transport Online - Chauffeur betrapt na tanken 1600 liter diesel in buitenland

Chauffeur betrapt na tanken 1600 liter diesel in buitenland

Chauffeur betrapt na tanken 1600 liter diesel in buitenland
02-02-2022 17:41 | Buitenland | auteur ANP

DRESDEN - Een Duitse chauffeur die kennelijk hoopte goedkoper uit te zijn door 1600 liter diesel te tanken in buurland Polen, heeft daarvoor alsnog de rekening gepresenteerd gekregen. Het viel de autoriteiten in het Duitse Zittau op dat de 59-jarige bestuurder rondreed met grote vaten vol brandstof in zijn vrachtwagen.

Duitsers mogen in principe gewoon tanken in het naastgelegen EU-land, maar niet onbeperkt. Ze mogen hun tank volgens Duitse media volgooien en daarnaast nog eens 20 liter importeren in jerrycan. De vijftiger ging daar wat verder in. Hij had acht vaten gevuld met 200 liter diesel.

De politie betrapte de man toen hij na zijn tanksessie terugkeerde naar Duitsland. Agenten schakelden ook de douane in. De chauffeur kreeg daarna een flinke rekening gepresenteerd. Hij is de belastingdienst 750 euro verschuldigd. Daarnaast legde de politie hem een boete van 1500 euro op voor de risicovolle wijze waarop hij gevaarlijke stoffen vervoerde.

De illegale poging om brandstof in te voeren komt op een moment waarop Duitsers aan de pomp worden geconfronteerd worden met hoge rekeningen. Automobilistenorganisatie ADAC meldde woensdag dat de brandstofprijzen nog nooit zo hoog zijn geweest.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,448
Diesel2,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden