Clicky

 
Transport Online - Nog geen explosieven aangetroffen in stilgezette trein bij Holthees

Nog geen explosieven aangetroffen in stilgezette trein bij Holthees

Nog geen explosieven aangetroffen in stilgezette trein bij Holthees
02-02-2022 19:09 | Algemeen | auteur ANP

HOLTHEES - [update 20:07uur] In een trein die bij het Brabantse Holthees werd stilgezet na een melding dat er mogelijk iemand met een verdacht pakketje in de trein was gestapt, zijn geen explosieven aangetroffen, dat meldt de woordvoerder van de veiligheidsregio. Kort voor 20.00 uur ging de trein weer rijden. In de trein die op weg was van Nijmegen naar Roermond zaten ongeveer honderd mensen.

Er is niemand aangehouden. De melding over het mogelijk verdachte pakketje werd gedaan op het station in Nijmegen. Iemand die dacht dat er mogelijk een explosief werd meegenomen in de trein belde de hulpdiensten, aldus de veiligheidsregio.

Daarop werd de trein stilgezet en werden alle inzittenden gefouilleerd. De gehele trein werd doorzocht, onder meer met honden. Omdat de zoektocht niets opleverde, konden de passagiers omstreeks 19.45 uur weer instappen om hun reis te vervolgen. "Een storm in een glas water", aldus de veiligheidsregio.

Een van de passagiers vertelde dat er geen paniek is geweest. "We schrokken wel toen we hoorden dat we onze handen omhoog moesten doen. Dat was toen de trein doorzocht moest worden. Maar dat was het. Eigenlijk was het best gezellig in onze coupé." Volgens haar stopte de trein kort na 16.00 uur en was niet helemaal duidelijk waarom. Zij was op weg naar Venray. "We waren er dus bijna".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden