Clicky

 
Transport Online - Opnieuw meer coronapatiënten in ziekenhuizen

Opnieuw meer coronapatiënten in ziekenhuizen

Opnieuw meer coronapatiënten in ziekenhuizen
02-02-2022 16:21 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - De Nederlandse ziekenhuizen verzorgen momenteel 1372 mensen met corona onder de leden. Dat zijn er 29 meer dan dinsdag, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het is de vierde dag op rij dat de opnames weer toenemen.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 1157 coronapatiënten, 20 meer dan een dag eerder. Dat is het hoogste aantal in bijna een maand. Op de intensive cares nam dit aantal het afgelopen etmaal toe met 9 tot 215.

In de afgelopen 24 uur werden er 193 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen, op de ic's ging het om 19 nieuwe opnames. Dat zijn er in totaal 44 minder dan dinsdag. Het LCPS wijst er wel op dat het gemiddeld aantal nieuwe opnames afgelopen week is gestegen, zowel op de verpleegafdelingen als op de ic's.

Minder ziekmakend

Dat de aantallen de laatste dagen toenemen hangt samen met de razendsnelle verspreiding van de omikronvariant van het virus. Hoewel deze variant minder ziekmakend is, komen er toch meer mensen in het ziekenhuis terecht. Daarbij worden er volgens enkele ziekenhuizen vaker mensen om een andere reden dan Covid-19 opgenomen, die wel positief testen op het virus. Ook deze mensen tellen in de dagelijkse ziekenhuiscijfers mee als coronapatiënt.

Het RIVM maakte dinsdag bekend dat minder dan de helft van de mensen die met corona onder de leden in een ziekenhuis worden opgenomen, daar belandt als een direct gevolg van de coronabesmetting. Diverse ziekenhuizen hebben laten weten dat het aandeel patiënten die mét corona, en dus niet dóór corona is opgenomen momenteel grofweg tussen de 30 en 50 procent ligt.

Onduidelijk of stijging doorzet

Of de stijging in het aantal ziekenhuisopnames doorzet is nog niet duidelijk. "Zoals verwacht zien we in de laatste week van januari de impact van omikron op de bezetting in de kliniek. We monitoren of deze ontwikkeling zich de komende weken doorzet", aldus het LCPS in een toelichting.

Om de druk op de ziekenhuizen zoveel mogelijk te spreiden kunnen coronapatiënten over verschillende regio's worden verdeeld. Dinsdag werden er vijf patiënten naar een andere regio verplaatst, evenveel als maandag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats