Clicky

 
Transport Online - Ransomware-aanval op systemen Broshuis

Ransomware-aanval op systemen Broshuis

Ransomware-aanval op systemen Broshuis
02-02-2022 16:03 | Criminaliteit | auteur Redactie

KAMPEN - In de ochtend van zaterdag 29 januari jongstleden is Broshuis BV geconfronteerd met een ransomware-aanval op haar systemen. Deze werd onmiddellijk gedetecteerd door de IT afdeling van Broshuis, meldt het trailerbedrijf woensdag. "Een ongeautoriseerde derde partij heeft toegang geforceerd tot de systemen van Broshuis, waarbij de dader(s) data hebben versleuteld en mogelijk ook data hebben gestolen."

"Direct na de ontdekking hebben we de nodige maatregelen getroffen om te zorgen dat de aanval zoveel mogelijk geïsoleerd werd en de mogelijke negatieve impact zoveel mogelijk beperkt. Op dit moment is nog onbekend wat de aard en omvang van de geraakte data is", aldus Pieter-Bas Broshuis namens de directie van Broshuis.

"We doen daartoe momenteel samen met externe specialisten onderzoek naar, evenals naar de oorzaak en gevolgen van de aanval voor de medewerkers, klanten, leveranciers en bedrijfsvoering. We zijn in contact met de autoriteiten en er is een melding gedaan bij De Autoriteit Persoonsgegevens", gaat hij verder.

Veiligheid en openheid staat bij Broshuis voorop. "We realiseren ons dat de huidige situatie onzekerheid met zich meebrengt en dat raakt ons zeer. We werken daarom continu aan het behouden en versterken van onze veiligheid, ook op digitaal gebied. We gebruiken deze gebeurtenis om te leren en verder te verbeteren", aldus Broshuis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,448
Diesel2,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden