Clicky

 
Transport Online - Dertig maanden cel voor lekken vertrouwelijke informatie Douane

Dertig maanden cel voor lekken vertrouwelijke informatie Douane

Dertig maanden cel voor lekken vertrouwelijke informatie Douane
02-02-2022 14:27 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag een 29-jarige Rotterdammer veroordeeld tot 2,5 jaar cel. De verdachte heeft nog geen jaar nadat hij was aangenomen als douanier meermaals zijn ambtsgeheim geschonden en computervredebreuk gepleegd.

Hij heeft in delen van een douanesysteem waarin hij uit hoofde van zijn functie niets te zoeken had, de gegevens van meerdere containers geraadpleegd. In al die containers is cocaïne aangetroffen.

De integriteit van overheidsdiensten dient onder alle omstandigheden boven elke twijfel verheven te zijn. Door misbruik te maken van zijn positie als douanier heeft de verdachte schade toegebracht aan het imago van zijn voormalige werkgever. 

Hij heeft ook het publieke vertrouwen in de integriteit van de douane als overheidsorgaan in diskrediet gebracht. Het handelen van de verdachte moet de nodige frustratie bij zijn (voormalige) collega’s teweeg hebben gebracht, aldus de rechtbank.

Daarnaast heeft hij het door zijn werkgever en zijn collega’s in hem gestelde vertrouwen beschaamd en personen die via de Rotterdamse haven cocaïne binnenbrachten met informatie gefaciliteerd. De handel in cocaïne leidt door de grote winstgevendheid ervan tot veel criminaliteit en overlast en heeft een ontwrichtende invloed op de samenleving 

 

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  KLG EUROPE
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden