Clicky

 
Transport Online - Koningspaar viert 20-jarig huwelijksjubileum

Koningspaar viert 20-jarig huwelijksjubileum

Koningspaar viert 20-jarig huwelijksjubileum
02-02-2022 09:39 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn woensdag precies twintig jaar getrouwd. Het paar gaf elkaar op 2 februari 2002 het jawoord en viert daarmee zijn porseleinen bruiloft.

Het is niet bekend of de koning en koningin hun jubileum vieren. De Rijksvoorlichtingsdienst laat desgevraagd weten dat dat privé is. De koning moet ondanks de feestelijke dag gewoon aan het werk. Hij ontvangt in de ochtend de nieuwe ambassadeurs van Israël, Nieuw-Zeeland en Griekenland.

Het koninklijk paar werd twintig jaar geleden in de Beurs van Berlage in Amsterdam getrouwd door toenmalig burgemeester Job Cohen. Het kerkelijk huwelijk werd direct daarna voltrokken in de Nieuwe Kerk door dominee Carel ter Linden. De plechtigheid werd door miljoenen mensen in binnen- en buitenland gevolgd.

In de BNNVARA-documentaire Een Porseleinen Huwelijk werd duidelijk dat een jaar voor de bruiloft een conflict ontstond tussen toenmalig minister-president Wim Kok, de kroonprins en koningin Beatrix over de eventuele aanwezigheid van Máxima's vader Jorge Zorreguieta. Hij maakte tussen 1976 en 1981 deel uit van de burgerregering tijdens de Argentijnse dictatuur. Willem-Alexander verklaarde daarbij dat hij bereid was het koningschap op te geven om met Máxima te kunnen trouwen. Vader Zorreguieta was uiteindelijk niet bij het huwelijk aanwezig.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden