Clicky

 
Transport Online - Duitse politie ontdekt wapenarsenaal na dood agenten

Duitse politie ontdekt wapenarsenaal na dood agenten

Duitse politie ontdekt wapenarsenaal na dood agenten
01-02-2022 17:59 | Buitenland | auteur ANP/DPA

BERLIJN - De Duitse politie heeft een wapenarsenaal aangetroffen bij de verdachten van de dood van twee agenten. Bronnen rond de veiligheidsdiensten zeggen tegen persbureau DPA dat onder meer pistolen, geweren, een kruisboog, geluidsdemper en munitie zijn ontdekt bij een huiszoeking in Spiesen-Elversberg, in de deelstaat Saarland.

De inval volgde op een fatale schietpartij in de buurt van Kusel. Daar werden in de nacht van zondag op maandag twee agenten van 24 en 29 jaar doodgeschoten terwijl ze een voertuig controleerden. Ze konden vlak voor hun dood nog via de radio doorgeven dat ze onder vuur lagen. Een van de omgekomen politiemensen zou ook nog hebben geschoten.

De politie arresteerde diezelfde dag nog twee verdachten. Een van de mannen zou zichzelf hebben aangegeven. De 38-jarige gold toen al als hoofdverdachte omdat zijn papieren waren achtergebleven op de plek van de schietpartij. De autoriteiten denken volgens ingewijden dat hij toegang had tot de wapens in Spiesen-Elversberg.

In het huis van de tweede verdachte zouden naar verluidt ook nog geweren zijn gevonden. Over het motief voor de schietpartij bestaat nog onduidelijkheid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden