Clicky

 
Transport Online - Stakingsdreiging bij Duitse tak vliegtuigbouwer Airbus afgewend

Stakingsdreiging bij Duitse tak vliegtuigbouwer Airbus afgewend

Stakingsdreiging bij Duitse tak vliegtuigbouwer Airbus afgewend
01-02-2022 14:58 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/BLOOMBERG

HAMBURG - De dreigende staking bij de productielocatie van vliegtuigproducent Airbus in Duitsland is afgewend. Het concern is er op de valreep in geslaagd om een deal te sluiten met vakbond IG Metall. Daardoor worden gedwongen ontslagen bij het onderdeel tot eind 2030 uitgesloten. Airbus zou ook hebben toegezegd om extra te investeren in de betrokken fabrieken en er zijn nog andere afspraken gemaakt met de bond.

Begin december namen al eens meer dan 14.000 werknemers van Airbus deel aan acties, die soms meerdere dagen duurden. Die legden de productie in de drukke eindejaarsperiode grotendeels lam. Deze week onderhandelde IG Metall voor de zevende en voorlopig laatste keer met de leiding van het bedrijf over de herstructurering van de productie van passagiersvliegtuigen in Duitsland. Blijft een resultaat uit dan lijkt een staking onvermijdelijk, zo klonk het.

Airbus wil de assemblage van de rompen en draagconstructies combineren in een nieuwe dochteronderneming. Dat had gevolgen kunnen hebben voor zo'n 13.000 medewerkers van de fabrieken in Hamburg, Stade, Augsburg, Bremen en Nordenham. Over de voorwaarden van de herstructurering werd al maanden onderhandeld door vakbond IG Metall en Airbus. De bond wilde onder meer voorkomen dat de productie van onderdelen van de hand wordt gedaan.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden