Clicky

 
Transport Online - 237 nieuwe coronapatiënten op de verpleegafdelingen, hoogste aantal sinds 14 december

237 nieuwe coronapatiënten op de verpleegafdelingen, hoogste aantal sinds 14 december

237 nieuwe coronapatiënten op de verpleegafdelingen, hoogste aantal sinds 14 december
01-02-2022 14:35 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen zijn afgelopen etmaal 237 nieuwe patiënten met corona opgenomen, zo valt te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is het hoogste aantal nieuwe opnames op de verpleegafdelingen in één dag sinds 14 december.

In totaal liggen er nu 1137 coronapatiënten op de verpleegafdelingen. Dat zijn er 102 meer dan maandag, de grootste stijging in de bezetting sinds 29 november. Dat getal is kleiner dan het aantal nieuwe opnames, doordat er ook mensen de verpleegafdelingen mochten verlaten.

Op de intensive cares nam het aantal patiënten met corona afgelopen etmaal af. Nog 206 bedden worden daar bezet gehouden door mensen met het coronavirus onder de leden, 6 bedden minder dan maandag. Er werden 19 nieuwe coronapatiënten op de ic's opgenomen, maar doordat er ook mensen overleden of de afdelingen mochten verlaten, daalde de bezetting toch.

In totaal liggen er dinsdag 1343 mensen met corona in de ziekenhuizen. Het LCPS maakt geen onderscheid tussen mensen die worden opgenomen in het ziekenhuis omdat ze ziek zijn geworden van corona en mensen die om een andere reden worden opgenomen, maar die toevallig ook corona onder de leden hebben.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden