Clicky

 
Transport Online - Duitse politie pakt verdachten op van doodschieten twee agenten

Duitse politie pakt verdachten op van doodschieten twee agenten

Duitse politie pakt verdachten op van doodschieten twee agenten
31-01-2022 19:45 | Buitenland | auteur ANP/DPA

KAISERSLAUTERN - [update 19:45 uur] De Duitse politie heeft inmiddels twee verdachten opgepakt van een dodelijke schietpartij waarbij twee agenten om het leven kwamen. Volgens Duitse media zijn de gearresteerden 38 en 32 jaar. Ze konden beiden worden aangehouden in Sulzbach.

Kort na de schietpartij maandagochtend in Kusel vroeg begon de politie een klopjacht met helikopters en honden. Automobilisten kregen het verzoek geen lifters op te pikken in het gebied.

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De agenten waren bezig met een routinecontrole van verkeer. Voor hun dood konden de agenten via de radio nog melden dat ze werden beschoten. Daarvoor hadden ze nog doorgegeven dat ze een auto met dood wild in de achterbak uitvoeriger wilden inspecteren. De slachtoffers zijn een 24-jarige agente in opleiding en een 29-jarige politieman.

Medeleven

De regering van de deelstaat Rijnland-Palts, waar het drama plaatsvond, zegt mee te leven met de nabestaanden en spreekt van een afschuwelijke daad. Op meerdere plekken in de deelstaat hangen vlaggen halfstok als teken van rouw. Volgens de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser doet het incident haar denken aan een executie.

De Nederlandse korpschef Henk van Essen heeft op Twitter laten weten mee te leven met de slachtoffers en hun naasten. "Vreselijk nieuws uit Duitsland, waar twee Duitse collega’s zijn doodgeschoten tijdens een verkeerscontrole", aldus Van Essen. "Namens alle collega’s van de Nederlandse politie wil ik mijn medeleven betuigen aan hun familie en collega's."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden