Clicky

 
Transport Online - Oppositie na publicatie rapport: 'laffe' Johnson moet weg

Oppositie na publicatie rapport: 'laffe' Johnson moet weg

Oppositie na publicatie rapport: 'laffe' Johnson moet weg
31-01-2022 16:47 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Britse oppositie heeft uitgehaald naar premier Boris Johnson na publicatie van het kritische rapport over 'partygate'. David Lammy van de linkse Labourpartij zegt op Twitter dat nu nog eens is aangetoond dat Johnson een "lafaard" is die de regels heeft overtreden. De parlementariër vindt dat de premier moet opstappen.

De leider van de Liberal Democrats, Ed Davey, vindt dat Johnson heeft gelogen tegen zijn landgenoten. "Het is hoog tijd dat zijn conservatieve parlementariërs hun patriottische plicht doen, naar hun kiezers luisteren en zich inzetten voor goed fatsoen door Boris Johnson te ontslaan", aldus de politicus. "Hij moet weg voordat hij het land meer schade kan berokkenen."

De oppositie roept al langer dat Johnson moet opstappen, maar heeft geen meerderheid in het Lagerhuis. Daar heeft de Conservatieve Partij van Johnson het voor het zeggen. Het echte gevaar voor de premier komt daarom vooral van boze partijgenoten. Die kunnen proberen hem af te zetten als partijleider. Dan moet hij ook weg als premier.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden